Σάλος στη Βρετανία από την αποκάλυψη υπόθεσης μαζικής σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων επί 16 χρόνια

london 08 04 08 0105

Δεν λέει να καταλαγιάσει το σοκ που έχει προκαλέσει στη Βρετανία η δημοσιοποίηση έκθεσης σύμφωνα με την οποία περίπου 1.400 παιδιά στην πόλη Ρόδερχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από το 1997 έως το 2013, μέσα σε μια περίοδο 16 ετών.

Περισσότερα...

Συνελήφθη άντρας που εξέδιδε νεαρή με διανοητική αναπηρία

885207

Συνελήφθη 58χρονος στα Γρεβενά, ο οποίος κατηγορείται ότι εξέδιδε σε ηλικιωμένους άνδρες μία 28χρονη αλλοδαπή με διανοητικά προβλήματα.

Περισσότερα...

Άρης Καρδασιλάρης: «Η εμπορία ανθρώπων τον 21ο αιώνα “σπάει” κάθε ιστορικό ρεκόρ»

blogg 1

Η εμπορία ανθρώπων, γνωστή ως trafficking, έχει πάρει διεθνώς πρωτοφανείς για τα ιστορικά δεδομένα διαστάσεις. Μία εκτίμηση, μάλιστα, αναφέρει πως οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κατάσταση δουλείας, εργασιακής και σεξουαλικής, αριθμούν τα 27 εκατομμύρια παγκοσμίως. Η οργάνωση Α21 ασχολείται αυστηρά και επισταμένα με την καταπολέμηση του trafficking. O εθνικός αντιπρόσωπος της γραμμής 1109 της Α21, Άρης Καρδασιλάρης, μας μίλησε για τη δράση και τους σκοπούς της οργάνωσης.

Περισσότερα...

Trafficking ανηλίκων γύρω από τα στάδια του Μουντιάλ

blogg 2

Πίσω από τα φώτα της μεγαλύτερης γιορτής του ποδοσφαίρου κρύβεται μια άλλη Βραζιλία αυτή των ανήλικων παιδιών που εκδίδονται στους σκοτεινούς δρόμους της Βραζιλίας.

12 Ιουνίου σήμερα ανοίγει η αυλαία του Μουντιάλ. 12 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας. Μια ειρωνική σύμπτωση που μας κάνει να στρέψουμε το βλέμμα και την προσοχή στα ανήλικα θύματα της χειρότερης εκμετάλλευσης, αυτή της παιδικής πορνείας στη Βραζιλία.

Περισσότερα...