Άρης Καρδασιλάρης: «Η εμπορία ανθρώπων τον 21ο αιώνα “σπάει” κάθε ιστορικό ρεκόρ»

blogg 1

Η εμπορία ανθρώπων, γνωστή ως trafficking, έχει πάρει διεθνώς πρωτοφανείς για τα ιστορικά δεδομένα διαστάσεις. Μία εκτίμηση, μάλιστα, αναφέρει πως οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κατάσταση δουλείας, εργασιακής και σεξουαλικής, αριθμούν τα 27 εκατομμύρια παγκοσμίως. Η οργάνωση Α21 ασχολείται αυστηρά και επισταμένα με την καταπολέμηση του trafficking. O εθνικός αντιπρόσωπος της γραμμής 1109 της Α21, Άρης Καρδασιλάρης, μας μίλησε για τη δράση και τους σκοπούς της οργάνωσης.

Περισσότερα...

Trafficking ανηλίκων γύρω από τα στάδια του Μουντιάλ

blogg 2

Πίσω από τα φώτα της μεγαλύτερης γιορτής του ποδοσφαίρου κρύβεται μια άλλη Βραζιλία αυτή των ανήλικων παιδιών που εκδίδονται στους σκοτεινούς δρόμους της Βραζιλίας.

12 Ιουνίου σήμερα ανοίγει η αυλαία του Μουντιάλ. 12 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας. Μια ειρωνική σύμπτωση που μας κάνει να στρέψουμε το βλέμμα και την προσοχή στα ανήλικα θύματα της χειρότερης εκμετάλλευσης, αυτή της παιδικής πορνείας στη Βραζιλία.

Περισσότερα...

Μόνικα. «Με απείλησαν, με χτύπησαν, με κλείδωσαν στο δωμάτιο, με βίασαν και άρχισαν να φέρνουν πελάτες»

blogg 3

Εξαναγκαζόταν σε σεξουαλικές πράξεις με σκοπό το κέρδος των διακινητών της. Διηγείται στον Λάμπρο Αραπάκο όλα όσα έζησε.

Η Μόνικα υπήρξε θύμα σεξουαλικού trafficking στη Θεσσαλονίκη. 4 χρονιά μετά, θυμάται τις τραγικές στιγμές που έζησε ενώ ήρεμη πια, περιμένει το δεύτερο παιδί της.

Περισσότερα...